Varför Paris?- 7 anledningar att resa till Paris!

Paris, staden som så många åkt till och förälskat sig i, så även jag. Första gången jag var till Paris var för ganska exakt 10 år sedan och efter det har jag besökt staden ytterligare fem gånger. Senaste gången var för några veckor sedan tillsammans med min syster Sofia för att fira min 30-årsdag.

Men vad är det egentligen som får mig att besöka Paris om och om igen? Vad är det som har fått mig att förälska mig i staden? Nedan har jag listat 7 anledningar att resa till Paris (inte i prioritetsordning).

Anledningar att besöka Paris

1. Arkitekturen 

Jag tycker att staden i sig är såå vacker; alla de vackra gamla byggnaderna och franska balkongerna, caféerna… jag kunde nog bara gå omkring hur länge som helst i staden och fotografera.

2. Caféerna 

I Paris finns otaligt många mysiga caféer. Att sätta sig ner vid ett café, beställa en espresso eller ett glas vin, iaktta människorna som går förbi och bara njuta av den parisiska atmosfären!

3. Det franska köket

 Som en matentusiast är maten väldigt viktig för mig och det franska köket bjuder på flera läckerheter som t.ex. löksoppa, ratatouille, crème brulé, croissanter, macarones, ost, vin…

4. Eiffeltornet

Ett 324 m högt järntorn som upprättades år 1889 och som har blivit sevärdheten som de flesta kopplar Paris med. Visste du att Eiffeltornet faktiskt är den mest besökta sevärdheten i världen? och enligt mig är det även den finaste sevärdheten i världen!

5. Notre Dame

Jag brukar sällan komma ihåg hur kyrkorna jag har besökt ser ut inifrån efter hand, men Notre Dame är ett undantag. Notre dame är en väldigt vacker och minnesvärd gotisk katedral. För en liten slant kan man dessutom ta sig upp för de 387 trappstegen till tornen varifrån man har en fantastisk utsikt över staden!

6. Seine floden

Det är någonting fint och väldigt parisiskt med att vandra längs med Seine floden; att titta på böckerna i boklådorna och ha en picknick på flodkanten. Den senaste gången passade vi till och med på att åka på en båttur längs med floden.

 7. Montmartre

Enligt mig är Montmartre den vackraste stadsdelen i Paris! små gator, mysiga restauranger, place du tertre med alla gatukonstnärer, Moulin Rouge, Sacré-Coeur kyrkan varifrån man har en fantastisk utsikt över staden! Jag kommer ihåg första gången jag och Sofia var till Paris och vi råkade hitta till Montmartre. Det var en tidig vårkväll i april och vi satte oss ner på Sacre Coers trappor, lyssnade på gatumusikern Youri Menna som spelade och blickade ut över ”ljusets stad”. Då kände jag inge annat än ren lycka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *